قدیمی ترین پول کاغذی جهان
از زمان تولید اولین سکه قرنها می گذرد.در طول این سالها تاریخ نیز به تدریج با آنها پیش رفته است.از آن زمان که پرتره ملکهها و پادشاهان روی سکهها ضرب می شد پول مفهومی اجتماعی به خود گرفت.
براساس برخی منابع اولین پول کاغذی توسط چینی ها اختراع شد. آنها از این نوع پول تاشدنی حدود ۵۰۰ سال قبل استفاده میی کردند و نسبت به اروپاییان پیشی گرفته بودند اما در مدت زمانی که پولهای کاغذی در سراسر جهان استفاده شد چین دچار بحران شدید مالی شد و علت آن تولید زیاد اسکناس بود. به همین خاطر در سال ۱۴۵۵ چین تولید اسکناس را متوقف کرد و تا چند دهه اقدام به تولید و چاپ پول کاغذی نکرد.هرچند اولین پولهای کاغذی را به چینی ها نسبت دادهاند اما گفته میی شود که داریوش اول اولین اسکناسها را بهوجود آورد.
تصویری که مشاهده میکنید مربوط به قدیمی ترین اسکناس جهان می باشد:
قدیمیترین پرنده جهان کشف شد
یک موجود پر دار کوچک به نام Aurornis xui بعنوان ابتدایی ترین پرنده جهان معرفی شده است که حدود ۱۶۰ میلیون سال قبل در چین زندگی می کرد.
به گزارش ممتازنیوز به نقل از ایسنا، نام این پرنده از کلمه لاتین Aurora به معنای سپیده دم، کلمه یونانی Ornis به معنای پرنده و کلمه xui به منظور گرامیداشت یاد Xu Xing دیرین شناس چینی و متخصص دایناسورهای پردار، گرفته شده است.
«آندره کاو» از دیرین شناسان موزه زمین شناسی جیوانی کاپلینی ایتالیا تأکید می کند: بررسی ها نشان می دهد که این پرنده قدیمی ترین پرنده شناخته شده جهان است؛ این پرنده زمینی با دم دراز، پنجه بلند و آرواره های دندانه دار یک دایناسور پر دار کوچک محسوب می گردد که ۱۶۰ میلیون سال قبل در چین زندگی می کرده است. به نقل از محققان، خط فاصل بین دایناسورهای غیر مرغی و پرندگان در اواسط تا اواخر دوره ژوراسیک دیده می گردد.
بقایای فسیل پرنده Aurornis xui در استان لیائونینگ در شمال شرق چین کشف شده است؛ با این کشف تازه کتاب های علمی و منابع پرنده شناسی نیاز به بازنویسی مجدد داشته و نام این پرنده به جای Archaeoptryx در صدر فهرست قدیمی ترین پرنده شناخته شده جهان قرار می گیرد.
نتایج کشف قدیمی ترین پرنده جهان در مجله Nature انتشار یافته است.
کشف قدیمی ترین نسخه تورات
قدیمیترین و کاملترین طومار تورات در آرشیو دانشگاه «بلوگنا»ی ایتالیا پیدا شد.
به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، یک استاد دانشگاه در ایتالیایی مدعی شده که کاملترین و قدیمیترین طومار تورات را در آرشیو دانشگاه «بلوگنا» کشف کرده است. این طومار که اکنون مهمترین اثر نوشتاری یهودیت محسوب میشود، حدود ۱۲۰ فوت طول دارد و از پوست گوسفند ساخته شده است.
کارشناسان سال نگارش توارت تازه کشفشده را حدود سال ۱۱۵۵ تا ۱۲۲۵ میلادی تشخیص دادهاند و برای تأیید ادعاهای «پرانی» دو آزمایش کربن ۱۴ در ایتالیا و آمریکا روی این دستنوشته انجام شده است.
این دستنوشته از قرن هجدهم میلادی در کتابخانهی این دانشگاه نگهداری میشود، اما قدمت آن به اشتباه ثبت شده و هیچ کسی تا کنون از ارزش آن باخبر نبوده است. دانشگاه «بلوگنا» قدیمیترین دانشگاه جهان غرب محسوب میشود.
به گزارش ایبیسی نیوز، اعلام شده است که «ماثورو پرانی» که از سال ۱۹۷۷ میلادی به تدریس زبان عربی در دانشگاه «بلوگنا» مشغول است، طوماری را در کاتالوگ کتابخانهی دانشگاه پیدا کرد که قدمت آن به قرنهای ۱۲ یا ۱۳ میلادی میرسد.
به گفتهی این استاد دانشگاه، قدیمیترین تورات جهان یکی از سالمترینها آثار در نوع خود است، اما بخشهای زینتی آن تا حدودی از بین رفته است.
پیش از این، قدمت این دستنوشته به اشتباه قرن ۱۷ میلادی برچسب خورده بود؛ اما «پرانی» با دیدن این طومار متوجه شد که خط آن به سبک بابلی شرقی است و نه خط فلسطینی که در قرن هفدهم میلادی مورد استفاده بوده است.
قدیمیترین شلوار جهان
پرشین خودرو: این شلوار چند دهه قبل در مقبرهای در چین کشف شد و حالا محققان با بررسی دقیق علمی قدمتش را بین ۳۳۰۰ تا ۳۴۰۰ برآورد کردهاند.
به گزارش ممتازنیوز، قدیمیترین شلوار جهان با قدمتی ۳۴۰۰ ساله شناسایی شد.
به گزارش لایو ساینس، این شلوار چند دهه قبل در مقبرهای در چین کشف شد و حالا محققان با بررسی دقیق علمی قدمتش را بین ۳۳۰۰ تا ۳۴۰۰ برآورد کردهاند.
شلوار کشف شده به احتمال فراوان به یک سوارکار حرفهای بادیهنشین تعلق دارد و سالها قبل در مقبرههای محوطه تاریخی «پاریم باسین» در مرکز چین کشف شده است.
تاریخ دقیق کشف این شلوار معلوم نیست، ولی کاوش در این محوطه تاریخی از دهه ۷۰ میلادی آغاز شده و تا به امروز ادامه دارد.
طی سالهای گذشته محققان انستیتو انسانشناسی آلمان با استفاده از آزمایشهای متعدد از جمله آزمایش کربن ۱۴ قدمت شلوار کشف شده را که از الیاف کتان و چرم تهیه شده و شباهت زیادی به شلوارهای امروزی دارد بررسی کرده و این اثر تاریخی منحصر به فرد را قدیمیترین شلوار جهان لقب دادند.
قدیمیترین رایانه جهان فروخته شد
قدیمیترین رایانه جهان که زمان ساخت آن به سال ۱۹۶۷ میلادی باز میگردد به فروش رسید.
این رایانه قدیمی به بهای حدود نیم میلیون یورو در آلمان فروخته شد.
بنابر گزارش پایگاه اینترنتی یوبرگیزمو، این رایانه که در حراجی تحت عنوان «۳۵۰ سال تاریخ رایانه» فروخته شد، هنوز هم کار میکند.
قدیمی ترین سلاح دنیا
ممتازنیوز : در جدیدترین اکتشافات محققان دانشگاه توبینگن در سایت اوایل عصر حجر در مرکز آلمان، هشت سر نیزه (پیکان) کشف شد که قدیمیترین سلاحهای شناخته شده جهان محسوب میشوند.
سلاحها و دیگر مصنوعات کشف شده در این سایت به همراه بقایای بدن حیوانات نشان میدهد که استفاده کنندگان از آنها صنعتگران زبردست و شکارچیان بسیار ماهری بودهاند که خود را با شرایط محیطی تطبیق دادهاند.
بقایای حیوانات شامل استخوان ماموت، فیل، کرگدن، شیر، اسب و انواع دوزیستان، خزندگان و سخت پوستان است.
هنوز بقایایی اجساد انسان در این سایت کشف نشده است، اما پژوهشگران معتقدند که این منطقه محل سکونت گونه Homo heidelbergensis، از گونههای دنیای قدیم (Old World) متعلق به ۳۰۰ هزار سال قبل بوده است.
به گزارش ایسنا،حفاریهای اکتشافی در این سایت از سه دهه قبل آغاز و مصنوعاتی از جنس سنگ، چوب و استخوان به همراه بقایای اجساد حیوانات تاکنون کشف شدهاند.
تصویری قدیمی از ارگ بم در زمان قاجار
ماهی اکسولوتل با دست و پا در حال انقراض
انواع گوناگونی از آبزیان وجود دارد که در نوع خود کمیاب و بی نظیر هستند و با توجه به شرایط زیست محیطی هر لحظه بیم آن می رود که نابود شوند از جمله آلاینده های کارخانجات که مستقیمآ به دریاها ریخته می شوند با از بین بردن این آبزیان ارتباط مستقیمی دارند. از جمله ماهی های راه رونده یا همان ماهی اکسولوتل که زیستگاه بومی آن ها مکزیک می باشد بر اثر این آلودگی ها در حال انقراض می باشند.
Axolotl «اکسولوتل» یا ماهی راه رونده مکزیکی یک جانور کوچک دوزیستی است که رفتاری پرخاشگرانه دارد و با هیچ ماهی دیگری نباید نگهداری شود؛ دمای مطلوب برای این جانور بین ۱۴ – ۲۰ درجه سانتیگراد است، این ماهی دوزیست میتواند بین ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر رشد کند و بین ۱۰ تا ۱۵ سال عمر میکند.
اکسولوتل در ترمیم اعضای بدن خود در بین مخلوقات معروف است؛ این جانور میتواند قسمتهای آسیب دیده یا قطع شده بدن خود (دم، پوست، قلب، جگر و کلیه) را دوباره بازسازی یا ترمیم کند؛ اکسولوتل معمولاً به رنگ طوسی و قهوهای است ولی به رنگهای طلایی آلبینو، سفید شفاف، سیاه شفاف و خالدار نیز مشاهده شده است.
اکسولوتل از خانواده سمندر مکزیکی است اما کاملاً به آب وابسته است، هر دو یا سه روز یک بار نیاز به غذا دارد و غذای این ماهی از بچه قورباغه، حشره نرم، کرم و ماهیان کوچک و گوشت خام چرخ کرده تشکیل شده است.
بررسیهای انجام شده توسط دانشگاه مکزیک نشان میدهند این جانور در اثر کیفیت آب (آلودگیهای آفت کشها و یا نشت فاضلاب) و به دلیل شکل و نوع ماهی، مورد حمله حیوانات دیگر قرار میگیرد و در حال انقراض است.
دانشمندان مکزیکی بار دیگر هشدار دادند اکسولوتل در حال انقراض است در حالی که این ماهی قادر به بازسازی و ترمیم پا، دم، چشم، مغز و هر بخشی از اندام و اعضاء خود است؛ دانشمندان گفتند: این ماهی را میتوان در آزمایشگاه مورد مطالعه قرار داد اما مطالعه و بررسی آن در زیستگاه طبیعی خود موثرتر است.به دلیل خطر انقراض که برای این ماهی وجود دارد برنامه حفاظت بینالمللی راه اندازی شده است.
منبع : ممتاز نیوز
با سلام جهت استفاده از مطالب صلوات بر محمد و آل محمد بفرستيد و لطفاً لينك ما را در وبلاگ يا وبسايت خود قرار دهيد و به دوستان خود معرفي نماييد باتشكر - مديريت وبلاگ
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.